70 dkg marhahús
2 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
1-2 édes paprika
2 db. paradicsom
só
bors
pirospaprika
1 ek. gulyáskrém (csípős)
mustár
minimum 3 dl. száraz vörösbor
A húst kis kockákra vágom. A hagymát, paprikát, a füstölt szalonnát apróra kockázom. A paradicsomot megpróbálom meghámozni. Nem mindig sikerül, tehát azt is apróra darabolom. A szalonnát elkezdem kisütni, a zsírján pirítom a paprikát, hagymát. Ha elkészült, megszórom pirospaprikával, picit kevergetem. Ráöntöm a paradicsomot, újra forralom. Hozzáadom a húst, és fehéredésig sütöm. Sózom, borsozom, hozzákeverem a gulyáskrémet, fedő alatt közepes hőfokon párolom. Ha elfőtte a levét mindig borral öntöm fel. Ha a hús a fakanállal szétnyomható lett, 1,5 óra múlva késznek nyilvánítom. Hozzákeverem a mustárt, még egy percig forralom.
Köretnek a galuska a legajánlottabb.
Ugyanígy készíthető sertéshúsból is.
A vékonyan padlizsánokat 0,5 cm vastag karikákra vágjuk, megsózzuk és hagyjuk, hogy a kesernyés levét kieressze. Ezután papírtörölközővel leitatjuk a szeleteket és forró olajban m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csontokat egy tepsibe tesszük, magas hőfokon, alaposan megpirítjuk őket kb. 1 óra alatt. Kristálycukrot karamellizákunk, beletesszük a paradicsompürét, a hagymát és a szeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csontokat egy tepsibe tesszük, magas hőfokon, alaposan megpirítjuk őket kb. 1 óra alatt. Kristálycukrot karamellizákunk, beletesszük a paradicsompürét, a hagymát és a szeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bélszínt szeletekre vágjuk és enyhén megborsozzuk. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymákat megtisztítjuk. Olívaolajon megkapatjuk a bélszínérmék mindkét oldalát, majd kiszedjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű