6 tojásból piskótát sütni: 6 tojássárgáját 6 púpozott evőkanál kristálycukorral habosra keverni,
majd 6 púpozott evőkanál lisztet, 1 késhegynyi sütőport és a tojások keményre vert habját
hozzákeverni. Kivajazott, lisztezett formában forró sütőbe t
enni, 1 perc múlva közepes lángra
állítani, kb. fél órát sütni. Sütés után 5 percig a sütőben hagyni, így nem esik össze.
krém: 6 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral habosra keverni, majd 3 evőkanál
liszttel, 2 evőkaná
l kakaóval és 6 dl tejjel felfőzni. A felvert tojásfehérjét a megfőzött
krémhez keverni. A piskótadarabokat rumaromában áztatott mazsolával és darált dióval
megszórni. A krémes réteget úgy tenni a piskótára, hogy a rétegek közé felvert tejszínhab is
A tejet felmelegítjük. A tojás kivételével mindent egy tálba öntünk, és jól összekeverjük, majd a tojások sárgáját is beletesszük, azzal is összekeverjük. A fehérjét egy külön tálb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 2. Törjük össze a banánt villával egy tálban, majd adjuk hozzá a kókuszzsírt, a zabpelyhet a kakaót és a vanília kikapart magját. 3. Egy teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összedolgozzuk a hozzávalókat, majd három lapot nyújtunk, amit megkenünk a következő masszával: 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA süteményt másnap tálaljuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes