menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes pite


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
• 25 dkg vaj
• 37 dkg búzaliszt (BL55)
• 5 dkg porcukor
• 1 db vaníliás cukor - bourbon
• 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez
• 80 dkg meggybefőtt (magozott)
• 10 dkg kristálycukor
• 10 dkg keksz - háztartási (darált)
• 1 késhegynyi fahéj (egész)

Elkészítés:


- A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval, fontos hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vajnak ne legyen ideje átmelegedni. Nem kell "agyon" gyúrni, elég ha éppen csak összeállt a linzertésztánk. Frissen tartó fóliába tekerjük és a fagyasztóba tesszük.
- Közben elkészítjük a tölteléket, a meggyet lecsepegtetjük, majd ráöntjük a kekszmorzsát, a cukrot, és a fahéjat, alaposan elkeverjük. Félretesszük egy kis időre.
- Előmelegítjük a sütőnket 200 C fokra.
- A pite formánkat kikenjük, és alaposan kilisztezzük. A tésztánkat kivesszük a mélyhűtőből, kb. 1/3 levágjuk, és vissza tesszük a hűtőbe.
- A maradék 2/3 részt, lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, és a sodrófánk segítségével a formába helyezzük.
- Óvatos mozdulatokkal beleigazítjuk a formába, ha sima torta formánk van, akkor ne felejtsünk el egy kis peremet is készíteni neki. (25 cm a forma) Nem kell megijedni, ha nem tökéletes a belesimított tésztánk, ha valahol hiányos, akkor a leeső részekből bátran pótoljuk, tapasszuk be a hiányt! :) Szurkáljuk meg a tésztát, és tegyük a forró sütőbe 10 percre.
- Ha letelt az idő vegyük ki a sütőből, és egyenletesen rendezzük el benne az előkészített meggy töltelékünket.
- Vegyük elő a fagyasztóból a maradék 1/3 tésztánkat, és almareszelő segítségével reszeljük a piténk tetejére. Igazítsuk a reszeléket el egy villa segítségével, szép egyenletesre, hogy csinos legyen! :)
- Tegyük vissza a sütőbe és kb. 30 perc alatt süssük készre 200 C-on!

Meggyes pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
FAHÉJAS HÁROMSZÖG
FAHÉJAS HÁROMSZÖG

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a sóval, a maradék cukorral.A tojásfehérjét verjük fel (de nem habnak) és keverjük össze a langyosra hűlt olvasztott vajjal. Öntsük...

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Habroló leveles tésztából
Habroló leveles tésztából

A leveles tésztát felcsíkozzuk, a formára csavarjuk és nem túl forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük ,majd ,mikor kihűlt cukrásztejszínnel töltjük,egy habcső segítségével A tejs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Ananászós flam
Ananászós flam

1 doboz lecsöpögtetett ananászbefőttet kivajazott tálba terítünk. Ráöntünk fél csomag sütőporral elkevert 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 tojás, 2,5 dl tej elegyét. 170 fokon kb. 30...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Muffin - Kakaós muffin
Muffin - Kakaós muffin

1. A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. 2. A muffin formákat kikenjük zsiradékkal (vaj), vagy kibéleljük muffin papírral. 3. Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a kak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk