- 1 kg sertéshús (lapocka vagy tarja)
- 30 dkg gomba
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon szalonna
- 2 ek paradicsomlé (vagy 1 ek paradicsomszósz)
- 1 dl vörösbor
- 2 dl olaj
- só, bors
- A húst felszeletelem és kilopfolom
- Besózom, borsozom, majd lisztbe forgatom
- Felforrósítom az olajat és gyorsan megpirítom mindkét oldalát nagy lángon
- Kiveszem a húst, majd az olajba beleteszem a felaprózott hagymát, fokhagymát és üvegesre pirítom.
- Beleteszem a felaprózott gombát, kicsit sózom.
- A tetejére teszem a hússzeleteket.
- Fél órán át kis lángon párolom fedő alatt
- Fél óra után leveszem a fedőt, és hozzáadom a paradicsomlevet, és a bort. Esetleg pici vízzel felöntöm, ha nem eresztett elég levet.
- Még legalább egy fél óráig főzöm fedő alatt. Ha már elfőtte a levét és besűrűsödött, akkor kész.
- Ízlés szerint egy kis tejföllel is össze lehet forralni a végén. Ha nem, akkor tálaláskor lehet rátenni.
- Szarvacskatésztával, vagy galuskával, esetleg rizzsel tálalom, mellé rozé bort fogyasztok.
Esetleg csike mellből is el lehet készíteni
A sertéscsülköt kuktában egy fej hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával, babérlevéllel és annyi vízzel, hogy ellepje előfőzöm. A krumplit hasábokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Három tojást főzz keményre, hámozd meg, s tedd félre. 2. A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. 3. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki;...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált húshoz hozzáadunk 1 dl tejet, sózzuk, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. Alufóliát leterítünk, kicsit olajozzuk, majd szétterítjük rajta a darált húst. Rátesszük a sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A rizst puhára főzzük az ételízesítős vízben A vöröshagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk a felforrósított olajon, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk. Sóval, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű