Piskóta:
150 g cukor + 60 g a habba
3 tojás
12 g sütőpor
243 g liszt
20 g kakaó
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
Krém:
6 dl habtejszín
100 g tejcsokoládé
100 g 50%-os étcsokoldé
100 g 70%-os étcsokoládé
150 g teavaj
1 csomag habfixáló
200 g cukor
Díszítés:
fehér csokoládé
kinder bueno
Minden hozzávalót készítsünk elő:
A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t).
Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40-45 percig. (TŰPRÓBA!)
Ha kihűlt vágjuk 3 részre, és az alsó réteg köré tegyük vissza a tortakarikát.
A krémhez a csokoládéra öntsünk rá 2,5 dl forró tejszínt, valamint a vajat, hagyjuk 2-3 percig olvadni, majd kavarjuk csomómentesre.
A maradék 3,5 dl tejszínt a cukorral kezdjük el verni, majd amikor elkezdett habosodni, adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
Két részletben óvatosan forgassuk hozzá a csokoládéhoz.
A krém egynegyedével kenjük meg a lapot, tegyük rá a következő réteget, és kenjük meg azt is a krém negyedével. Végül zárjuk le az utolsó lappal, aminek a tetejét vékonyan vonjuk be a csokoládékrémmel.
Ezután tegyük hűtőbe 1 órára.
A hűtőből kivéve óvatosan vágjuk körbe a tortát, és vegyük le a tortakarikát, majd vonjuk be a torta oldalát.
A megmaradt krémet töltsük habzsákba, és díszítsük körbe.
Mindegyik díszbe tegyünk 1-1 kinder buenot.
Végül szórjuk meg fehér csokoládéval a tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 40-45 perc
Sütési hőfok: 175°C
A 25 dkg lisztet összegyúrjuk 15 dkg margarinnal, 1 tojássárgájával, a kiskanál cukorral, egy kevés sóval és annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy órát pihentetjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a fehérjét habbá verjük a maradék cukorral. Beleforgatjuk a tojássárgás masszába, majd apránként hozzászitáljuk a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSIMA PISKÓTA 6 TOJÁSBÓL ...KÉSSEL MEGFARAGVA TOJÁS FORMÁRA....................BÁRMILYEN TÖLTELÉKKEL LEHET CSINÁLNI... CUKORMÁZZAL VAGY KRÉMMEL BEVONNI ÉS A VIRÁGOKAT IS SZÍNEZETT...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni. A tésztához robotgéppel keverjük össze...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes