menu

Családireceptkönyv.hu

Francia gyömbéres eperleves


Írta:

Adag: 3adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



125 ml bor (fehér, édes)
125 ml víz
13 g barnacukor
0.5 mokkáskanál gyömbér (friss, reszelt)
1 db vaníliarúd (belseje)
7 db mentalevél
250 g eper (friss)

Elkészítés:




Meghámozzuk a gyömbért, és lereszeljük. A mentaleveleket leszedjük a szárról.

A bort, a vizet egy lábasba mérjük, hozzáadjuk a barnacukrot, vaníliarudat, mentalevelet, reszelt gyömbért és forróra melegítjük, de nem forraljuk fel.

Míg melegszik a boros lé, az epret felkockázzuk kb 5x5 mm-es kockákra.

A forró lét melegen rászűrjük a felkockázott eperre, lefedjük fóliával, és egy órára hűtőbe tesszük a levest.

Hidegen tálaljuk

Francia gyömbéres eperleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Roberta
Erdélyi rakott káposzta
Erdélyi rakott káposzta

Ha a káposztánk túlságosan savanyú, akkor kimossuk, ezzel kezdünk, ha nem akkor bő vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A rizst egy bögrével kimérj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós szelet
Túrós szelet

Egy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: liszt, margarin, tojássárgája, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citromhéj, tejföl, majd pihentetjük egy órát. A tészta pihentetése...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar befőtt
befőtt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
KÖRTE KRÉMLEVES
KÖRTE KRÉMLEVES

A körtéket alaposan megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, héjukat levágjuk. A gyümölcshúst nagyobb darabokra szeljük. Egy fazékban annyi vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Meghint...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk