levendula a díszítéshez (elhagyható)
1 csésze méz
5 csésze víz
6 citrom
1 evőkanál szárított levendula
A víz felét forraljuk fel, majd tegyük bele a szárított levendulát és a mézet, párszor kavargassuk meg, majd hagyjuk állni 20 percig. Szűrjük le a keveréket, majd öntsük át egy nagyobb edénybe. Adjuk hozzá a citromok levét és a maradék vizet, majd hűtsük le.
Főzd le a teát ahogy szoktad, ízesítsd cukorral vagy mézzel és facsard bele a citromot (nem baj ha a gyümölcshúsból is kerül bele). Hámozd meg az almát és a barackot, majd vágd őke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz üveget lezárva 30 napig a napon érlelik az italt (horvát recept)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az epret hagyjuk kiengedni, és turmixban pépesítjük. 2. Az eperturmixhoz keverjük a citrom- és narancslevet, valamint a joghurtot és a tejet. 3. Az édesítőporral édesítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a karamellt készítsd el: A cukrot tedd egy magas falú edénybe, és alacsony lángon olvaszd fel. Pirítsd addig, amíg borostyánszínű nem lesz. Közben dobd be a mikróba a tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű