menu

Családireceptkönyv.hu

Lúdláb torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához
csokis piskóta
A krémhez
200 g étcsokoládé (60%-os)
400 ml habtejszín (30-32%-os)
2 evőkanál porcukor
Rétegezni
2 marék meggy (magozott)
A tetejére
50 g étcsokoládé (60%-os)
50 ml habtejszín (30-32%-os)

Elkészítés:




Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban az olvasztott csokoládéhoz keverjük. Beletesszük a porcukrot is, és azzal is simára keverjük a krémet. Majd minimum 4 órára hűtőbe tesszük.

Közben egy fél csokis piskótakarikát egy 22 cm átmérőjű tortakarikába teszünk.

Mikor a krém eleget hűlt, sűrűvé válik. Ekkor szedjük bele a keverőgép üstjébe.

Közepes sebességen addig habosítsuk, míg kivilágosodik, és kissé habos állaga lesz. Figyeljünk, mert könnyű túlkeverni. Ekkor sűrű sár állagot vesz fel, és ikrássá válik. Ezt mindenképp kerüljük el!

A krém 1/4-ed részét egyenletesen elkenjük a piskóta tetején.

Erre rárakjuk a felezett, magozott meggyszemeket egyenlő távolságra.

Végül rászedjük a maradék krémet is, és egyenletesen elkenjük, majd egy-két órára ismét hűtőbe tesszük.

Mikor a torta már eléggé kihűlt, akkor elkészítjük a tetejére való bevonatot. Ehhez a csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, vagy mikrohullámú sütőben. Majd felforraljuk a hozzá való tejszínt, végül a kettőt alaposan összekeverjük.

Kicsit hagyjuk visszahűlni, hiszen a forró bevonó megolvasztaná a torta krémjét. Mikor közel szobahőmérsékletre visszahűlt, és még jó folyós a bevonat, öntsük a torta tetejére, majd egyenletesen terítsük el rajta ezt is. Ismét egy óra hűtés következik.

Lúdláb torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos guba torta
Mákos guba torta

Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Tejszínes citromtorta
Tejszínes citromtorta

A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A hozzávalókból elkészítjük a piskótatésztát, gyors mozdulattal a formába simítjuk és légkeveréses üzemmódban 160°C-ra előmelegí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Joghurtos túrótorta ribizlivel (sütés nélkül)
Joghurtos túrótorta ribizlivel (sütés nélkül)

A túrót botmixerrel elkeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral. A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd jó alaposan hozzákeverjük a túrós-joghurtos masszát. A gyüm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Barackos joghurttorta
Barackos joghurttorta

A tojásokat különválasztjuk sárgájára és fehérjére. A fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig 6 ek (nem púpozott) cukorral felverjük kifehéredésig. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk