menu

Családireceptkönyv.hu

Francia hagyma-krémleves


Írta:

Elk. idő: 20+60 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 gramm hagyma – fehér és vörös, kb 1 liter víz, 1–2 gerezd fokhagyma, 3–4 evőkanál olívaolaj, fehér bor, parmezán sajt, citromlé, só bors.

Elkészítés:


- Hámozd meg a hagymát, és vágd apróra. Aztán forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, míg kissé aranybarnára nem vált. Ha megvan, add hozzá a citromlevet, sót, borsot, és öntsd fel vízzel.

- Lassú tűzön kb 1 óráig főzd. Mikor majdnem kész, és eloltanád alatta a lángot, önts hozzá ízlés szerint néhány kanálnyi fehér bort. Össze is mixerezheted, ha zavarnak a hagymadarabok!

- Tálald melegen, reszelt parmezánnal a tetején, pirított kenyérrel, amelyet megkensz olívaolajjal, és bedörzsölsz zúzott fokhagymával! Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gizella
Tárkonyos zöldbableves
Tárkonyos zöldbableves

A répát és a zellert kockára, a zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott, vagy az üveges is. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet,...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bakonyi betyárleves - gombával dúsított élvezet
Bakonyi betyárleves - gombával dúsított élvezet

A sertéscombot nagyobb kockákra daraboljuk. Egy nagyobb méretű lábasban felforrósítjuk a sertészsírt, és megpirítjuk benne a felkockázott húst. Miután megpirult, hozzáadjuk a finom...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csípős savanyú leves
Csípős savanyú leves

A csirkemellet felvágjuk vékony csíkokra, majd fél órára bepácoljuk 2-2 evőkanál szójaszósz és hoisin szósz keverékébe. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, a kelkáposzta levelet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Elfeledett fejtett leves
Elfeledett fejtett leves

A babot előző nap este megmossuk, éjszakára 2-2.5 liter vízbe áztatjuk. Másnap nem öntjük le a vizet. Hozzáadjuk a babérlevelet, az apróra vágott vöröshagymát, átnyomott fokhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk