2 csomag gesztenyemassza,30 dkg darált keksz,2 ek rum,1 csomag vaníliás cukor,1.4 l tej,4 csomag vanília pudingpor,25 dkg margarin
18 db babapiskóta,10 ek kristálycukor,5 dl habtejszín (Hulala)
5 dkg étcsokoládé
A gesztenyemasszát a darált keksszel, 1 ek. rummal, vaníliás cukorral és egy kevés tejjel (2 dl) összegyúrom. Ebbe nem tettem cukrot, mert az összetevők is édesek. Egy tepsibe (21 x 37 cm), egyenletesen belenyomkodom.
A krémhez 1,2 liter tejet, 4 csomag vaníliás pudinggal és a cukorral megfőzöm. Ha kész, belekeverem a margarint.
Még melegen, a krém harmadát rákenem a gesztenyés alapra.
A babapiskótákat belemártom a 2 dl tej, 1 ek. rum keverékébe és egyenletesen elosztva, a krémre rakom, majd befedem a maradék krémmel.
Ha teljesen kihűlt, felverem a tejszínhabot (én Hulala-t használtam, ehhez nem kell habfixáló) és rákenem a pudingra.
A tetejére csokit reszeltem.
Pár órára hűtőbe teszem.
A 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport. A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a...
Elkészítési idő: 45 prc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit addig melegítjük / a tojások kivételével/ amíg a vaj el nem olvad és fel nem forr az egész. Majd hozzákeverjük a lisztet. Addig kevergetjük míg a el nem válik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához kikeverjük a tojásokat a porcukorral krémesre,közben megolvasztjuk a cukrot.Mikor kellemesen barna lett beleöntjük a vizet majd a tejet és felfőzzük és kihűtjük.Mikor k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa tetejére a csokimázhoz: 3 kanál vajat,3 kanál kakaót és 3 kanál cukrot vagy mézet, olvadásig melegítjük, de nem főzzük mert kicsapódik, kis hülés után a krémesre öntjük, dermedés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű