menu

Családireceptkönyv.hu

Karajba zárt sajtos csülök


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:


A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.

Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt, amire ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeleteket, és még a maradék baconnal a hiányzó részeket is befedjük.

A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csülkös rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük

Trükkök, tippek, praktikák:


1-2 rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anya-mami
Sajttal és sonkával töltött karaj baconbe csomagolva
Sajttal és sonkával töltött karaj baconbe csomagolva

A sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd gombócokat csinálunk. A fejes káposztát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát fölvágjuk és megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát. Ezután belerakj...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Sült csülök, a legfinomabb...
Sült csülök, a legfinomabb...

1. verzió Két nappal a sütés előtt bepácolom a csülköt! Nagyobb darabokra vágom a vöröshagymát, besózom a csülköt (én a csont nélkülit szeretem) és az összes hozzávalóval együtt...

Elkészítési idő: 1 óra munka +24
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karaj savanyú káposztával sütve,tepsiben
Karaj savanyú káposztával sütve,tepsiben

Az almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk