Hozzávalók (egy 20-22 cm-es tortához):
A piskótához:
3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál rétesliszt.
A kókuszos réteghez:
4 tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 4 evőkanál porcukor, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor.
A töltelékhez és bevonathoz:
25 dkg jó minőségű csokoládé, 1 evőkanál rum.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is. Végül a lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A kókuszos réteghez a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját eltesszük más süteményhez vagy majonézhez. A tojásfehérjéből, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk. A kókuszreszeléket összekeverjük a liszttel és sütőporral, majd a tojáshabba forgatjuk. Ugyanazt a tortaformát, amiben a piskótát sütöttük, kibéleljük sütőpapírral, egyenletesen elterítjük benne a kókuszos tésztát, és 180 fokon addig sütjük, míg a teteje kicsit színesedni nem kezd (kb. 15 perc.). Kihűtjük.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Elkeverjük benen a rumot. A piskótakorongot tortatálra helyezzük. A csokoládé egyharmad részét rákenjük, majd óvatosan ráhelyezzük a kókuszos korongot.
A tortát kívülről bevonjuk a maradék csokoládéval. Kókuszforgáccsal díszíthetjük.
tészta A piskótához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük az egész tojásokkal, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, kikeverjük. A masszát nag...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű1. Az omlós kekszet ledarálom, és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozom. 26 centi átmérőjűkapcsos tortaforma aljára egyengetem, majd hideg helyreteszem. (Fontos, hogy jól ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összesen 10 evőkanálnyi liszt és keményítőt összekeverem, majd hozzáadom a sót és sütőport. A vaj, cukor és a tojások habosított keverékéhez hozzáadom a lisztes anyagot. A tort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapja 10 dkg olvasztott vaj és 10 dkg darált háztartási keksz keveréke. Ezt belenyomkodtam egy tortaforma aljába és betettem a hűtőbe. Fagyosan feltettem melegedni a tűzhelyre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű