menu

Családireceptkönyv.hu

Kavart diós-csokis


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
32 dkg cukor,22 dkg liszt,2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg darált dió,5 tojás,12 evőkanál víz,3 evőkanál olaj
1 evőkanál rumaroma,1 evőkanál citromlé,1 teáskanál sütőpor

A tetejére:
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor,2 evőkanál porcukor
4-5 evőkanál forró víz,5 dkg dió

Elkészítés:


A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Amikor már megfelelő állagú, lassanként a vizet, az olajat és a citromlevet is hozzákeverjük. Ezután a kakaóport, a rumaromát, a darált diót és a lisztet is hozzáadjuk és jól összekeverjük, akár robotgépet is használhatunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A porcukrot és a kakaóport összekeverjük a forró vízzel, mikor már kenhető állagú, bevonjuk vele a süteményt és a diódarabokkal díszítjük. Mikor teljesen kihűlt szeletelhetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Novisadi
Novisadi

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Háromfelé osztjuk, kinyújtjuk, és megsütjük. Krém: a tejet liszttel és 8 kanál cukorral sűrűre főzzük.Habosra keverünk egy egész margarin 20 dkg...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ani44
A legjobb képviselőfánk recept, a tésztája szép pufó
A legjobb képviselőfánk recept, a tésztája szép pufó

A vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félreve...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutellás csiga
Nutellás csiga

A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabriella
Túrós batyu
Túrós batyu

1. Egy mély tálba beleöntjük a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntjük a 0,5 dl langyos tejet, szórunk a tejbe egy csipet...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk