Tészta:
10 dkg liszt,10dkg Rama margarin,1dl víz,4-5 tojás,1 csipet só,1ek.cukor
Krém:
1cs vaníliás puding,4dl tej,15 dkg cukor,2 tojásfehérje
tejszín+habfix
A vizet felforralom, bele a só, a Rama margarin, a cukor, majd lassú tűzre veszem és a lisztet folytonosan keverve rakom bele. Amikor már összeállt, leveszem a tűzről és hozzáadom a tojásokat, amit robotgéppel jól elkeverek.
A masszát a vajjal kikent tepsire kanalazom vagy nyomózsákba téve kis halmokat nyomok, így mutatósabb.
Forró sütőbe sütöm. Míg hűl, addig megcsinálom a krémet. Felfőzöm a pudingport a cukorral és a tejjel. Ha kihűlt hozzákeverem a habbá vert tojásfehérjét. Mindegyik fánkot megtöltöm, majd felvert tejszínhabbal díszítem.
TÉSZTA A lisztet, 25 dkg cukrot, szalalkálit, olajat, 2 tojás sárgáját és az egy tojást összedolgozzuk. A másik 25 dkg cukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel, felmelegítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk. 2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is. 3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összekeverjük, összegyúrjuk. Elfelezzük, a nagyobb részt a tepsibe nyomkodjuk. A másik feléből majd rácsot csinálunk a krém tetejére. A pudingot megfőzzük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a krémet főztem meg. Egy tapadásmentes lábosba öntöttem a tejszínt, a vizet és belekapartam a vanília magjait. A krémport, tojássárgát kevés vizes tejszínnel csomómentesr...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes