20x25 cm-es tepsihez, 20 darab süteményhez,
20 dkg finomliszt,1 csomag sütőpor,1 tojás,5 dkg puha vaj,20 dkg kristálycukor,2 evőkanál méz,2 dl tej,1 kisebb citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)
A mázhoz:
22 dkg vaj,18 dkg kristálycukor,8 evőkanál tej,4 evőkanál holland kakaópor,2 teáskanál rum
+ 20 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez
1. A tésztához habosra keverjük a puha vajat a cukorral (addig keverjük, amíg a cukorszemcsék elolvadnak a vajban), majd hozzádolgozzuk a tojást robotgéppel. Végül belevegyítjük a többi hozzávalót is az alábbi sorrendben: a tejet, a folyékony mézet, a rumot, a reszelt citrom héját és a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott/lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát! Hagyományos sütőben is süthető.)
2. Ha kihűlt a sütemény, egyenlő kockákra vágjuk.
3. Egy lábasba rakjuk a máz összes hozzávalóját és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve összefőzzük. Elzárjuk alatta a lángot és kb. 10 percig kevergetve kihűtjük egy kicsit, hogy besűrűsödjön - ezáltal jobban beissza majd a sütemény és nem folyik le róla rögtön.
4. A tésztakockákat egyesével villára szúrjuk és megmártjuk a mázban (néhány másodpercre hagyjuk a mázban a tésztákat, hogy jól be tudja inni a finom rumos-kakaós mázat). Majd rögtön meghempergetjük a kókuszreszelékben.
5. Azonnal is fogyasztható, de ha egy picit megdermed a máz a süteményen, még finomabb!
Az összes hozzávalót összekeverjük, majd ha összeállt a massza, kis golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékbe hempergetjük őket, úgy fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral elkever...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA por anyagokat bele tesszük egy tálba és összekeverjük. A margarint felolvasszuk és úgy önjük a por anyagunkhoz. Amikor összeáll a 12 db-os normál méretű muffin sütőformába tesszü...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A gesztenyemasszát kikeverjük a vajjal, a sóval, a vanília kivonattal, a rummal, a tonkababbal (ha használunk), majd hozzáadjuk a tojások sárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű