5 dl vodka
1 rúd fahéj
3 szegfűszeg
4 citrom
1 lime
5 dl víz
40 dkg cukor
Egy befőttesüvegben a vodkába teszem a zöldséghámozóval vékonyan lehántott héjakat és a fűszereket. A tetőt rácsavarom és megy a hűtőbe 1-2 hétre.
Amikor késznek ítélem, a vízből és cukorból szirupot főzök és teljesen kihűtöm, egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap átszűröm a vodkát és összekeverem a sziruppal. Üvegekbe töltöm és mehet a hűtőbe, vagy a mélyhűtőbe.
A pucér citrusokból lekvár készül.
Addig melegítettem, kevergettem, míg a cukor teljesen feloldódott, majd lefedve takarékon 25 percig forraltam. Egy napig hűvös helyen pihentettem, majd ismét felforraltam, leszűrte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kiránduljunk Lembergbe. 2. Vegyük rá a párunk, hogy megnézzük a helytörténeti múzeumot bármennyire ellenkezik. 3. A kulturális élmény után fáradjunk a szuvenyírshopba. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almát apró kockákra szeletelve, kimagozva kell a turmixgépbe helyezni. Akit zavar a smoothie-ban az alma héja, mindenképpen hámozza meg a gyümölcsöt. Az alma héjában lévő pektin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kimérjük egy edénybe.Folyamatos melegítés és kavargatás mellett hozzáadjuk a nutellát, a vaníliarúd kikapart belsejét és megvárjuk amíg felolvad a tejben a mogyorókrém, maj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű