60 dkg liszt, 40 dkg rama margarin, 20 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 2 teás kanál sütőpor, 1 citrom leve,
Svájci linzer
175 g puha vaj, 80 g porcukor, 1 csipet só, 1 kk vaníliás cukor
1 ek víz, 250 g liszt
1, a száraz anyagokat citromhéjjal összekeverni
2, a margarint bele morzsolni
3, hozzáadni a tojássárgákat
4, hűtőbe tenni legalább 1 napra de legalább 1 órára
5, 3mm vastagságúra kinyújtani,formával szaggatni
Előmelegített sütőbe 180C kb 10-12 percig szép arany színűre sütjük.
Összeragasztani baracklekvárral és a tetejét porcukrozzuk.
Svájci linzer
A puha vajat nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, sót, vaníliás cukrot, vizet és tovább habosítjuk. Végül hozzákeverjük a lisztet és, miután összeállt a tészta, lefedve a hűtőszekrényben pihentetjük kb 1 órán át. Ezt követően kb 30 percig szobahőmérsékleten hagyjuk kicsit visszamelegedni, majd kinyújtjuk 2 mm vastagságúra. Tetszőleges formákat szaggatunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, 200 fokra előmelegített sütőben kb 5 perc alatt készre sütjük őket. Miután kihűltek megtöltjük őket a kicsit felmelegített lekvárral és porcukorral megszórjuk.
A vajat elkeverem az eritrittel, majd hozzáadom a tojást, és ezzel is elegyítem. A liszteket összekeverem a sóval és a sütőporral, majd ezt is a vajas masszához adom. Fóliába c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi habverővel fölverjük a tojást a mézzel, a kókuszolajjal és a rumaromával, majd hozzáadjuk a darált gesztenyét. Kb. 20 percre a hűtőszekrénybe tesszük, azután kis korongokat fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, csináljunk a közepébe egy mélyedést, majd kanalazzuk bel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. 2. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük. 3. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz