24 cm-es tortaformához
3 tojás
4 nagy ek porcukoor
1 nagy tk vaníliás cukor
300 ml tej
150 g darált mák
6-8 kifli (mérettől függően)
150 ml Baileys
A tetejére:
3 tojásfehérje
220 g porcukor
A tojásokat kissé kihabosítjuk a porcukorral és vaníliás cukorral és felöntjük a tejjel. A kifliket felkarikázzuk és a tojásos cukros tejbe áztatjuk őket. Megszórjuk a mákkal és átforgatjuk, hogy minden kifliszelet jól átázzon. A kifliket meglocsoljuk a krémlikőrrel, újra átforgatjuk, majd egy 24 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük a tortát.A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadagoljuk a porcukrot és habcsók állagú habot verünk belőle. A langyosra hűlt torta tetejére kenjük a habot és szakácsfáklyával karamellizáljuk. (ha nincs szakácsfáklyánk, toljuk vissza a sütőbe 200 fokra, kb. 5-10 percre).
A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel) és egy 20 x 25 cm-es tepsit (26 cm-es tortaformában is készíthető) sütőpapírral kibélelünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás fehérjéket felvered a cukorral kemény habbá. Hozzáadod a tojások sárgáját, a lisztet és a kakaót kis adagokban hozzákeverve (gyakorlatilag ez egy piskóta, 1 kanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Palacsintatészta: Habosra keverjük a tojások sárgáját a vajjal és a maradék cukorral. Belete...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A sütőlemezekre sütőpapírt helyezünk, amelyeken bejelöljük a tortalapok méretét. Körzővel 24 cm átmérőjű köröket rajzolunk a sütőpapírokra, összesen 5 dara...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz