Mogyoró szuflé
– 120 g tojássárgája
– 330 g tojásfehérje
– 110 g cukor
– 110 g pörkölt mogyoró darálva
– 70 g tejcsokoládé
Mogyoró mousse
– 350 g tejszínhab
– 40 g tojássárgája
– 80 g cukor
– 20 g víz
– 70 g mogyorópaszta
– 140 g tejcsokoládé
Mogyorós tejcsokoládés ganache
– 250 g tejszín
– 350 g tejcsokoládé
– 150 g mogyorópaszta
Szuflé lapok készítése: A tojássárgájákat keverjük el a tejcsokoládéval. A tojásfehérjét a cukorral verjük fel, keverjük az alaphoz, a finomra darált pörkölt mogyorót melírozzuk a masszába, kenjünk ki 7 db kerek lapot 23 cm átmérővel és süssük ki. A teljes kihűlés után korrigáljuk a szélét, betöltésig tartsuk hűtőben.
Mogyoró mousse készítése: A tejcsokoládét olvasztva tegyük egy tálba. A cukor 1/4-ével a tojássárgájákat keverjük habosra, a 3/4 résznyi cukorral, a vízzel főzzünk 116 °C-on oldatot és csurgassuk a habos sárgájához, keverjük kihűlésig. A kapott Wind masszát tegyük az olvadt tejcsokoládé mellé a tálba. Készítsük el a tejszínhabot, s annak 1/3-ad részével kezdjük az anyagok összekeverését lassú, melírozó mozdulatokkal, közben tegyük bele folyamatosan a többi tejszínhabot is. A mousse-szal töltsük be a szuflé lapokat és dermesszük 24 órát 5 °C-os hűtőben.
A vizet felforraljuk a cukorral. Egy tálba tesszük a többi hozzávalót.Vajat, kakaópor, csokoládét. A cukros vízzel leöntjük és egyneművé keverjük. Csokimáz sűrűségű lesz.Előző nap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját a cukorral keverjük habosra. A fehérjét verjük kemény habbá. A lisztet a kakaóval és a sütőporral forgassuk egybe. A tojássárgájába a ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük (190 fok, légkeverés). A mazsolát beáztatjuk 10-15 percre forró vízbe, majd leszűrjük és kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. A gesztenyelisztet szűrőn...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA rumba áztatjuk a mazsolát, és a felaprózott narancshéjat. A zselatint kevés vízben elkeverjük, lassú tűzön feloldjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, citromhéjja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű