6 tojás,6 evőkanál liszt,6 evőkanál cukor,6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
Főzzünk cukorszirupot
400 g cukor,300 ml víz,160 ml rum
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon.
cukorszirup
A cukrot és a vizet összeforraljuk és enyhe szálpróbáig sűrítjük. Amikor kissé lehűlt belekeverjük, a rumot majd kettéosztjuk. Az egyik felét enyhén sárgára, a másik felét halványpirosra színezzük ételfestékkel.
Hozzávalókat összegyúrjuk és egy sütőpapirral kibélelt tortaformába formázzuk. Hütőbe tesszük egy órára. Krém A pudingport a tejjel és 10 dkg cukorral sűrűre főzzük,kihűtjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA-tól Z ig
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat/margarint és a csokoládét összeolvasztjuk (ne legyen meleg). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA fehérjét kemény habbá verjük a borkősavval és csipet sóval. Először alacsony fokozaton, majd folyamatosan emelve. A porcukrot hozzáadjuk, amikor már fehéredik. A cél, hogy a hab...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz