300 g liszt + 1 tk
1 csapott kk só
250g vaj/margarin
175 g tejföl
1 kisebb tojás a tetejére
150 g trappista sajt
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót.
Elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, és belekanalazzuk a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
(Itt nekem a tészta nagyon ragadt, ezért 1 púpos teáskanálnyi liszttel megszórt felületen gyúrtam át. Így már könnyebben kezelhető lett a massza.)
Egy zacskóba csomagolva pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
A sütőt előmelegítjük, a sajtot lereszeljük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk. Lisztbe mártott, éles késsel 1 cm széles, és kb. 10 cm hosszú rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Lekenjük egy felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 23 perc alatt szép barnára sütjük.
Ez az adag egy nagy és egy kisebb tepsit töltött meg. Azt hiszem legközelebb dupla, vagy tripla adaggal kell indítanom :-D
Nem, nem szükséges bele sütőpor és más hasonló anyag. A vajtól/margarintól sütés közben szépen megemelkedik.
z élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd többször hajtogatva ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges formával kiszaggatjuk, majd sütőlapp...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesÖsszegyúrjuk, kb 30 percig hűtőben pihentetjük. 5 részre osztjuk, kör alakúra nyújtjuk, háromszögeket kágunk, szívószállal lyukat vágunk. 180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegveszem a kesz reteslapokat,... kulon 1 talba oszekeverek 2 tojas, 1 dcl olaj, 1 dcl viz, 1 dc tej, 20 dkg feta sajt, 10 dkg emental sajt, 1 nagy csokor z. petrezselem, 1 nagy cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű