6 szelet sertéskaraj
15 dkg császárszalonna
6 db paprika
3 db paradicsom
plusz lecsóalap egy kevés ha van otthon
1 db vöröshagyma (nagy)
só
őrölt bors
1 mokkáskanál pirospaprika
4-5 evőkanál olaj
1 dl víz
2 bögre rizs
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
A császárszalonnát vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A paprikát a paradicsomot, és a vöröshagymát szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd addig süssük, hogy szép színt kapjon. Ekkor szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjunk hozzá két evőkanál olajat, majd süssük a hússzeletek mindkét oldalát kifehéredésig. Ezután tegyük hozzá az elősütött szalonnát, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve a serpenyőt, addig főzzük még a víz majdnem teljesen elfől. (ezalatt a hús félpuhára fől)
Egy másik serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és addig pároljuk még kissé összeesik. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paprikát, és a paradicsomot is. Szórjuk meg egy kevés sóval, forgassuk össze, majd pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.
Amikor a hús alól már majdnem teljesen elfőtt a víz, öntsük hozzá a lecsós alapot, majd pároljuk tovább. Közben ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg a pirospaprikával. (a paprika és a paradicsom főzés közben enged annyi levet amiben készre fől)
Főzés közben többször rázogassuk meg, de ne keverjük, mert összetörnek a zöldségek. Addig főzzük, még a hús teljesen megpuhul, de a paprika roppanós maradjon.
Közben készítsünk a lecsós szelethez ízlés szerinti köretet, majd azzal tálaljuk.
A húst felszeleteljük, ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. Napraforgó olajat a mustárral, sóval, borssal összekeverjük, és bepácoljuk vele a hússzeleteket. Kb. 2-3 órát pácoljuk. K...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes1. A csülköt közepes méretre darabolom. 2. A zsíron megdinsztelem a szeletelt hagymát (zöldpaprikát és paradicsomot), lehűtöm, és hozzáadom a pirospaprikát, a felaprított fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent jól összedolgozok és állni hagyom min. fél órát Jénaiba formázom vizes kézzel Kicsit még meglocsolom,pici olajat öntök rá és fedés nélkül készre sütöm 180 fokos sütőben...
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Nehézség: Könnyű