3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
100 ml víz
150 g kristálycukor
200 g búzaliszt (BL55)
80 ml étolaj
1 teáskanál sütőpor
250 g meggy (magozott)
1 csipet só
A jó öreg klasszikus meggyes piskóta recept egy 15x25 cm-es tepsire. Ha tuti befutó süti receptet keresel, hát megtaláltad! Friss, vagy konzerv meggyel is prímán működik. Nagyon finom! ;)
Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy tálban kemény A tojássárgáját cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat.habbá verjük.A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a csipet sót, majd a lisztet a tojássárgájás cukrot és a habbá vert fehérjét laza mozdulatokkal összekeverjük.Sütőpapírral kibéleljük egy 15x25 cm-es forma alját, beleöntjük a tésztát.Megszórjuk a friss, vagy befőtt magozott meggyel.180 C-ra előmelegített sütőbe tegyük be, majd mikor betettük, akkor vegyük fel a hőfokot 200 C-ra. Így nem kap hirtelen magas hőt, és nem lesz a közepe olyan púpos, mint egy hegy. :) 25-30 perc alatt megsütjük a sütit légkeverés nélkül.
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorra, hozzáadagoljuk kicsinyenként az olajat és a vizet s végül bele keverjük az átszitált lisztet a sütőporral. Kio...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt és a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és magával a rúddal felforraljuk. Közben a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a forró, átszűrt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj kivételével a hozzávalókat összedolgozom, 10 percig gyúrom. Megolvasztom a vajat és 3 lépésben a tésztába dolgozom. Letakarva kelesztem meleg helyen. 3 részre osztom és tégla...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a darált diót és az összenyomott vagy lereszelt banánt. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a két massz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű