Virslis bagett:Aleda konyhája 1 kg lisztből
Lángos 1 kg-ból 11 db lesz
Májgaluska-30 dkg májból
Sztrapacska;2 kg sárga burgonya,60 dkg liszt
2 db tojás ,
Pár perc után a cukros, sós vízben megfőzött egrest átpasszírozzuk egy szitán.Utána visszatesszük a főző vízbe. 4 tojás sárgáját 1 evőkanál étkezési keményítővel habosra keverünk....
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűFél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fűszerekke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A tejbe rakok egy csipet sót, majd beleöntöm a szörpöt. Megy bele a kis porcukor, fahéj, valamint tetszés szerint gyümölcs. A tejszínt csak utoljára rakjuk bele.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15×25 cm -es forma folpackal bélelve Elkészítése: A cukrot,lekvárt,rumos vizet ,a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük,és ha a cukor elolvad,a mazsola megduzzad,levesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű