15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
A töltelékhez
15 dkg sárgabarack lekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek.
Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem,majd belekeverem a darált diót.
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.
Elkészítése: Az első és legfontosabb lépés, hogy olvasszuk meg a 250 gramm feldarabolt étcsokit a vajjal. Tegyük be a csokit a vajjal pár másodpercre a mikróba vagy vízgőz fölé....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingokat a tejjel és a cukorral a leírás szerint megfőzöm, kihűtöm. A zselatint feloldom, a tejszínt felverem és a zselatinnal együtt belekeverem a pudingba. Egy sor kekszet...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Ezalatt a fél óra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle lisztet a sóval és a zsírral egy dagasztótálban összemorzsoljuk. Beleütünk három kisebb méretű tojást, rákanalazzuk a tejfölt, és a vízben feloldott citromlével alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű