• 500 g Mester Kelt Tészta liszt
• 50 g margarin
• 4-5 dl tej
• 25 g élesztő
• 1 tojássárgája
• 50 g cukor
• só
töltelék:
• 40 g margarin (vagy olaj)
• 40 g porcukor
A tésztát összeállítjuk, 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük csigákat. Kelesztjük kb. 20 percig, majd 180 oC-on készre sütjük.
Kekszet apró darabokra törjük és a rummal meglocsoljuk. Hozzá adjuk a diót. Tejet, cukrot, kakaóport, lisztet állandó keverés mellett 5 percig főzzük. Beletesszük a margarint és ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 170 fokra. A tojásokat a cukorral keverjük habosra (fehéredésig). A lisztet a sütőporral szitáljuk bele a tojásos keverékbe és óvatosan keverjük össze, szé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is, és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A darált kekszet, meleg tejet, szobahőmérsékletű vajat és porcukrot összegyúrjuk, majd két egyenlő részre szedjük .2 Az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport és a rumot. A más...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű