-2 TOJÁS
-1 tasak vaníliás cukor
-1 csipet só
-2 csapott ek cukor
-1 bögre liszt
-1 bögre tej
-1 bögre reszelt alma (1 nagyobb vagy 2 kisebb darab)
---A bögre 2,5 dl méretű.
A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk.
--Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
-Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges). Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük
-. Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.
--Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában.
--Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni
.Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel--
-18 db palacsinta lett belőle.
Először a sós palacsintákat készítjük el. A töltelékhez a sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. A sonkához adjuk a sajtkrémet, amivel jól összekeverjük, majd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sóval mindkét oldalukat bedörzsöljük, és 1/2 órát pihenni hagyjuk. A tejfölt simára keverjük a mustárral, megmártjuk benne a tarja mindkét old...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba öntjük. Beleütjük a tojást, belekanalazzuk a zsírt, sót, tejet, sütőport, és gyúrni kezdjük. Ha összegyúrtuk, egy puha tésztát kell kapjunk, ha nem az, tehetün...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű