--3 tojás,
--150 g liszt,
--200 g cukor,
--4 nagy alma.
- 1/2 kávéskanál sütőpor
-aki szereti az almát megszórhatja kevés őrölt fahéjjal
--A tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább.
--A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze.
--Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámozhatjuk, vágjuk vékony szeletekre.
-- Egy 23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki vajjal és öntsük bele az almaszeleteket.
--A tésztát öntsük rá és egy kicsit keverjük össze, hogy mindenhova jusson belőle.
-- 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig sütjük Ellenőrizzük, hogy átsült, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, kapcsoljuk le a tortaformát és porcukorral megszórva kínáljuk.
A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral dolgozzuk ki alaposan, öntsük rá a tejet, keverjük össze. A kb másfél centis karikákra vágott kifliket áztassuk néhány másodpercig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük.A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb.1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffin formákat kivajazzuk/olajozzuk. 2. Összekeverjük a lisztet a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. 3. A tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű