--50 dkg liszt
-4 dkg élesztő
-10 dkg porcukor
-10 dkg vaj
- 2 tojás
-2 1/2 dl tej
- 35-40 dkg reszelt alma ( 2-3 nagyobb alma)
-8 dkg porcukor
-fahéj ( elmaradhat )
+csipet só
-A lisztet beleszitáljuk egy tálba,hozzá adjuk a porcukrot ,a sót
-1 1/2 dl meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt,kevés lisztet pici cukrot szórunk rá,és felfuttatjuk
-a lisztes keveréket összedolgozzuk az élesztővel(-Ne ijedjünk meg -Nem áll jól össze a tészta ) Letakarva 25 percet kelesztjük
-közben a lereszelt almához adjuk a 8 dkg porcukrot +fahéjat ,néhány perc alatt összerotyogtatjuk
-a tésztát több darabba szedjük,hozzáadjuk a tojásokat,a maradék tejet és a felolvasztott vajat ,majd az egészet jól összekeverjük( én még robottal is besegitettem )
-a muffinformát kivajazzuk,elosztjuk benne a tésztát és mindegyik tetejére 1 evőkanál reszelt almát nyomkodunk
-180 fokra előmelegitett sürőbe toljuk és 20 -25 perc alatt készre sütjük
♥ TÉSZTA: A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akko...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárga laphoz A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kettévesszük,...
Elkészítési idő: 75 Nehézség: KözepesA hozzávalókból lágy, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Akkorára kell nyújtani, hogy a tepsibe terítve magas pereme legyen. A töltelék hozzávalóit egyszerűen összekeverjük, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát robotgépben összegyúrjuk, folpackban egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Másnap 4 részre osztva, alaposan kilisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk, megk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes