-2 dkg élesztő
-2 evőkanál cukor
-csipet só
- 2 vaníliás cukor
-4 közepes alma vagy 2 nagyobb
-2 dl tej
-25 dkg liszt
-2 tojás
-ásványvíz
-az élesztőt 1 dl tejben kevés cukorral felfuttatjuk
-egy tálba rakjuk a tojásokat,cukrot,tejet,sót,vaníliás cukrot, és jól összekeverjük
-Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. ,beletesszük a felfuttatott élesztőt és a lisztet
-ásványvízzel felengedjük és habverővel simára keverjük
-annyi ásványvizet adunk hozzá hogy egy kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk
-fél órát letakarva pihentetjük
-végül mint a hagyományos palacsintát megsütjük
-fahéjas porcukorral megszórjuk
-lehet vanília pudinggal vagy baracklekvárral is fogyasztani
-
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűBedagasztom a tésztát és 9 gombóra osztom, letakarva megkelesztem. Kinyújtok egy cipót, lekenem a sós vajjal ráteszek egy másik kinyújtott lapot, szintén lekenem a vajjal és rá a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűKiveszünk mindent a hűtőből, hogy ne legyen hideg semmi sem. A sütőt bekapcsoljuk a legkisebb hőfokra (50C). 1 dl tejet meglangyosítunk (ne forróra, mert "megöli" az...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz- 1 dl vízben cukorral felfuttatjuk az élesztőt majd beleöntjük a liszt közepébe majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. - Kelesztjük. Átgyúrjuk és kb 24 részre osztjuk. Megtölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű