3-4 alma
3 tojás
25dkg liszt
2.kanál cukor
150 ml hideg tej
150 ml szódaviz vagy ásványviz
csipet só
ha nagyon sürü lehet még szódavizet
olaj a sütéshez
a palacsitához mindent összekeverünk kicsit sürübb legyen mint amit megszoktunk a vékony palacsintánál
az almákat megpucoljuk a magházát eltávolitjuk
vékony karikákat vágunk
a serpenyőt előkészitjük
pici olajjal kikenjük
az alma karikákat egyenként belemártjuk a palacsinta masszába s aztán a serpenyőbe helyezzük
annyit tegyünk a serpenyőbe hogy kényelmesen elférjenek
ha megsült az egyik oldala megforditjuk
tálra szedjük és fahéjjas porcukorral megszorjuk
minden alkalommal mikor tesszük az uj kis almás palacsintákat a serpenyőt meg kell olajozni
Kétszer 4 tojásos piskóta készítése: 4 tojásfehérjét 4 ek porcukorral jó habosra verünk, hozzáadjuk a tojássárgákat, 3 ek lisztet, 1 ek keményítőt és fél cs sütőport. Sütőpapírra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát hagyományos módon elkészítjük és 170 fokon kisütjük,, majd kihűtjük. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk és a vízzel felöntjük és addig forraljuk, amíg az összes ka...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jó morzsalékosra összemorzsoljuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a morzsalékos lisztet, és egyenletesen elos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A fehérjét felverjük kemény habbá. Sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a cukros-tojássárgába s jól összek...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű