- Tepsi mérete: 23 x 38 cm
- 40 dkg liszt
-15 dkg porcukor
-15 dkg zsír
-1/2 csomag sütőpor
-2 dl tejföl
-csipet só
Töltelék:
-1.5 kg alma
-cukor ízlés szerint
-fahéj ízlés szerint
-1 vaníliás pudingpor
A tészta szórásához:
-1 ek zsemlemorzsa
A tepsi béleléshez:
sütőpapír
-A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
-Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal.
-Egy lábasba tesszük,megpároljuk,majd kihűtjük.
-A pudingport hozzá keverjük.
-Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
-A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére.
-Megszórjuk morzsával és az almát elegyengetjük rajta.
-A másik darab tésztát is ketté vágjuk.
-Egyiket tepsi méretre nyújtjuk és az almára helyezzük.
-A tésztát hosszában bevagdaljuk.
-A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk és keresztben a vágott tésztára helyezzük.
Így szép rácsos lesz a tésztán teteje.
-Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük(30 perc).
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Vízgőz fölött olvasszuk fel a csokit a vajjal. Egy másik edényben keverjük habosra a cukrot a tojásokkal, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert li...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesKrém: A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a margarinnal. Tészta: A vizet, zsart és a sót összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a liszt...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyűtészta A csokoládét felolvasztjuk gőz fölött. A vajat, kakaóport, cukrokat hozzátesszük. Majd a 3 tojással is alaposan elkeverjük. A végén szitáljuk bele a liszttel elkeve...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. Mérjük ki a hozzávalókat, kapcsoljuk a sütőt 200 ºC-ra. 2. A joghurthoz keverjük a tojást, a kristálycukrot, és vaníliás cukrot, csipet sót. 3. A vajat kicsit olvasszuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz