-Ez a mennyiség 1/2 adagnak felel meg
--25 dkg háztartási keksz
--600 g savanykás alma tisztítva (idared)
--1/2 teáskanál őrölt fahéj
--6 dkg kristálycukor
--2 csomag vanília pudingpor
--1 evőkanál citromlé
--7 dkg étcsokoládé
--Egy magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel
--A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1/2 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét , majd felforraljuk.
Közben a 2 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.
A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk.
--A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.
Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.
Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.
sózott, felforralt vízbe lassan, állandó keverés mellett öntjük a búzadarát. Kb. négy-öt percig keverjük, vigyázva, mert fröcsög, mintha tejbepapit készítenénk, ha besűrűsödött e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCitromkrém: A tejet és a habtejszínt öntsük egy kis lábasba, reszeljük bele 1 vagy 2 citrom héját (attól függően, mekkora a citrom és mennyire szeretnénk citromosra). Tegyük a l...
Elkészítési idő: 1 óra + 35 perc Nehézség: KönnyűA tejben a pudingot és a vaníliás cukrot felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha a puding kihűlt, összekeverjük a habos krémmel. A tejszínt felverjük és kis c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű