--1 kg alma (reszelve)
- 400 g babapiskóta
- 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 4.5 dl víz
- 1 ek cukor (ízlés szerint)
- fahéj ízlés szerint
- 1 ek citromlé (ízlés szerint)
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben.
A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá.
-Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét.
Újabb babapiskótasor következik (picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele.
Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.=( lehet egy éjszakára is )
Mikor kihűlt felverünk kb 1,5 - 2 dl tejszínt és vastagon az almára simítjuk.
- A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk. Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni.
--Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti! :)
E
A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozzuk – akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne. A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszet késes aprítóban ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd kihűtjük. Sajttorta A lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1.) A hideg kutya elkészítéséhez gőz felett összeolvasztjuk a darabokra vágott kétféle csokoládét és a kókuszzsírt. A tojást robotgép segítségével krémesre keverjük a porcukorral,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű