-25 dkg liszt
-25 dkg margarin
-25 dkg porcukor
-1 sütöpor
-4 tojás
-2 db.citrom leve -
-2 db citrom reszelt héja
-1-2 csipet só
SZIRUP
-18 dkg porcukor
-6 teáskanál viz
-3 teáskanál citromlé
-TETEJÉRE
-porcukor ,kandirozott citromhéj ,, vagy aki szereti --citrom karikák negyedbe vágva
öntsük egymély tálba a lisztet,sütőport,az elöre megolvaszott margarint,a cukrot,a sót ,a citrom levét és a lereszelt citrom héját,majd keverjük össze
-adjuk hozzá egyenként a tojásokat
-az egészet jól dolgozzuk össze
-öntsük a masszát egy vajjal kikent,lisztel megszórt tepsibe
- tepsi amiben sütöttem /// beltere a tepsinek 32/21cm
és mehet is a 170 fokra előmelegitett sütőbe 25 percre
-ekkor ellenörizzük átsült-e mindenhol
Szirup
-a sziruphoz tegyük egy lábosba a vizet + cukrot + citromlevet
-az egészet forraljuk fel,majd öntsük a még meleg tésztára a forró szirupot
-igy hagyjuk kihülni
-tetejét szórjuk meg porcukorral és diszitsük kandirozott citromhéjjal
Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt. A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem. Hozzáadtam a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy megybefőtt levével (amit 5 dl-re vízzel kiegészítünk) megfőzünk 1 vaníliás pudingport, ízlés szerinti cukorral. 5 dl tejjel szintén megfőzünk 1 vaníliás (vagy lehet tejszíne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy lábasba mérjük az összes hozzávalót, feltesszük a tűzhelyre és folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Hagyjuk felforrni és még további 10-20 percig FORRALJ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a cukorral és sütőporral. A felét egy kivajazott sütőtál aljába szórjuk. Rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk citromhéjjal és fahéjjal. A tetejére szórjuk a cuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű