60 dkg átszitált liszt
-10 dkg puha vaj
-3 dl langyos tej
-4 evőkanál cukor
-2.5 dkg élesztő
-1 tojás, csipet só
-Töltelék
-házi szilvalekvár + tejcsoki darabkák
-tetejére 1 tojás felverve
1 dl tejben +1 kanál cukor az élesztőt felfuttatjuk
-a lisztet átszitáljuk elkeverjük a maradék cukorral +csipet só
-elmorzsoljuk benne a vajat + tojás + a maradék tejet
végül a felfutatott éleszrőt
-bedagasztjuk ---letakarjuk és duplára kelesztjük
-a megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk
-egyenként kinyújtjuk hosszúkás ( nyelv ) alakura
-az alsó részét 3 egyenlő részre vágjuk----ezt befonjuk
-felső részébe tesszük a tölteléket( 1 teáskanál szilvalekvárt + néhány darabka csokidarabkát)
-majd ezt a részét feltekerjük kifli formára
-a fonott részt körbetekerjük a kiflin
-a copf vége a kifli alján hagyjuk ,hogy sütés közben ne tudjon szétnyilni
-a kifliket tepsibe helyezzük sütőpapirra
-még hagyuk kelni 10-15 percet aztán felvert tojással lekenjük
-előmelegitett sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük szép aranybarnára
A tésztához valókat összedolgozunk, kézzel vagy géppel 6-8 percig dagasztjuk. Fél órát hagyjuk kelni, átgyúrjuk, majd újabb fél órát pihentetjük. Kinyújtjuk 2 cm vastagra. A 1...
Elkészítési idő: 2 óra kelesztés Nehézség: KönnyűA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a fé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sót, a vanília aromát, a fahéjat és a tojást. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejet, melyekkel puha tésztát kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet elmorzsoljuk a margarint, majd hozzá adjuk a többi hozzávalót, és egyneművé gyúrjuk. 1órát letakarva hideg helyen pihentetjük. Utána kinyújtjuk a kívánt vastagságúra, és...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Nehéz