20 dkg liszt
-1 sütőpor
-2 evőkanál kakaó
-10 dkg darált dió
-4 tojás
-10 kanál viz
-25 dkg cukor
KRÉM
-20 dkg vaj
-20 dkg porcukor
-1 vaniliás cukor
2 dl tej -
-2 kanál liszt
Tetejére
csoki Glazur
10 dkg vaj + 3 kanál kakaó + 3 kanál porcukor
- a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral -habosra lassan bele a 10 kanál viz
--belekeverjük a darált diót
-a lisztbe elkeverjük a sütőport és ezt is belekeverjük a masszába ++ a két kanál kakaót
-a legvégén a tojások keményre felvert habját keverjük a tésztába-
sütőpapirral kibélelt tepsibe simitjuk
-előmelegitett sütőbe 20-25 percig //// tüpróbáig /// sütjük
Krém
elkeverjük a cukrot + vajat + vaniliát
-a 2dl tejben elkeverjük a lisztet és pépesre főzzük
-ha kihült a két krémet összekeverjük +
-a kihült tésztára kenjük
a legvégén a glazurral bekenjük a süti tetejét
az epret ha kiengedett passzírozzuk a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és összekeverjük óvatosan a felvert habbal tálakba töltjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a darát, a lisztet és a tejet. A legjobb, ha ezt 1 órát állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a citrom héját, a vaníliás cukrot, a cukrot és a tojásokat. Egy edénybe va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt alsó-felső sütésnél 180 fokra előmelegítjük (légkeverésesnél 160 fokra). Az étbevonót durvára vágjuk. A lisztet, kakaót, mandulát, sütőport, cukrot és a vaníliáscukrot öss...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA formánkat egy sütőpapírral fedett deszkára tesszük és kirakjuk az alját a keksz felével. Ráteszünk mindre (ha van) 1-1 szaloncukrot. A pudingot a szokott módon elkészítjük (rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű