-65 dkg liszt
-35 dkg vaj
-25 dkg cukor
-3 tojássárgája
-1 teáskanál szódabikarbóna
-0,5 dl tej
-2 kanál tejföl
-1 evőkanál kakaó
Rétegezéshez
-1 kis üveg házi kajszibarack lekvár
-15 dkg darált dió
-5 dkg cukor
-3 tojásfehérje
Mázhoz
-10 dkg étcsokoládé
-0.5 dl tejszin
-a tészta hozzávalóit ( kivétel a kakaó ) gyors mozdulatokkal összegyúrjuk
-4 egyenlő részre osztjuk,majd a kakaót hozzágyúrjuk az egyik részhez
-26x36 cm-es téglalappá nyújtjuk,
-sütőpapirral bélelt tepsibe teritjük és villával megszurkáljuk
-egy fehér és barna tésztacipóból vékonyabb rudakat sodrunk( kb 1 cm )majd ezeket szorosan egymás mellett --egy kakaós,egy fehér ---a tésztára rakosgatjuk
megkenjük lekvárral
-a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,beleforgatjuk a diót
-és rákenjük a dzsemre
-az utolsótésztát szintén téglalappá nyújtjuk, ez kerül a tetejére
-megszurkáljuk villával
-180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük,majd kihűtjük
-a mázhoz az apróra tördelt csokoládét felolvasztjuk a tejszinnel ( mikróban vagy vizgőz fölött ) és egyenletesen a süteményre kenjük
-
A tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a cukrot, kakaóport, a margarint és végül a tojásokat. Az egészet alaposan összedolgozzuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes3 tojasbol piskota ( 3 ek liszt, 3 ek daralt nyirfacukor, fel sutopor, 1 ek kakaopor.)A krem:egy felvert tejszinhab osszekeverve 250 g turoval es 1 csapott evokanal 1:4-gyel. Plusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához összemorzsoljuk a margarint / vajat a liszttel, majd hozzáadjuk az ecetet / citromlevet és a tejfölt. Egyneművé gyúrjuk a tésztát, majd a hűtőbe tesszük legalább két ór...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes