menu

Családireceptkönyv.hu

Csirke becsinált leves-Vajgaluskával


Írta:

Elk. idő: 30perc
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


70 dkg (csontos) csirkeaprólék
3 dkg vaj
30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa, darabka zellergumó)
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg zöldborsó (télen fagyasztott)
1 (bio) tyúkhúsleveskocka
aprított petrezselyem vagy zeller zöldje
kb. 1 dl tejszín
csipet cukor
1/2 citrom leve
őrölt bors

A galuskához:
1 tojás
kb. 2 dkg lágy vaj
kb. 5 dkg liszt
aprított petrezselyem zöldje
bors

Elkészítés:


Elkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.
--Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a hagymával, fokhagymával, tovább pirítom, felengedem kb. 1,2 -2 liter vízzel. Sózom, borsozom, leveskockával puhulásig főzöm, közben a zöldborsót is hozzáadom.
--Ha minden megpuhult, belekeverem a tejszínt.
- A vajgaluskához a tojást villával habosra verem, a vajjal és a liszttel összekeverem, sózom, borsozom, kevés petrezselyemzöldet keverek hozzá, melegített kiskanállal galuskákat szaggatok a lassan gyöngyöző levesbe
--Csipet cukorral, citromlével, zöldpetrezselyemmel ízesítem még a levest, pár percig lassan forralom, rövid pihentetés után tálalom.

Csirke becsinált leves-Vajgaluskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos-gombás csirkeraguleves
Tárkonyos-gombás csirkeraguleves

A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkarikázott zöldséget, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredéskor sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a lecsepegtetett gom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyma-krémleves, francia módra
Hagyma-krémleves, francia módra

- Hámozd meg a hagymát, és vágd apróra. Aztán forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, míg kissé aranybarnára nem vált. Ha megvan, add hozzá a citromlevet, sót,...

Elkészítési idő: kb. 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Borsóleves vajas galuskával
Borsóleves vajas galuskával

A megtisztított borsót 1 evőkanál olajon kb. 10 percig lefedve pároljuk. Ha a leve elpárolgott rászórunk ízlés szerint (kb.: 1 evőkanál) cukrot, majd kevergetve pirítjuk kb.: 1-2 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Saláta leves
Saláta leves

A salátákat alaposan megmossuk, és összetépjük kisebb darabokra. Az étolajat a leveses fazékban felforrósítjuk, és megpirítunk benne két evőkanál lisztet. A fokhagymát megtisztítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk