1/2 adag zsir dupla mennyiségű csirkemáj
-Csirkemáj
- 2 nagy vöröshagyma
- sertés zsir vagy kacsazsir
-2-3 cikk fokhagyma
-só,bors,majoranna
-A vöröshagymákat kockára vágjuk, a zsírban megpirítjuk
. -Mielőtt teljesen megpirul, hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat, sót, borsot, majorannát, fokhagymát.
-Amikor a máj elkészült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, ekkor összeturmixoljuk.
- A kapott májkrém teljesen kihűlt állapotban jól kenhető.
-Lilahagymával, paprikával, paradicsommal friss kenyérre kenve kínáljuk. (A zsír mennyisége növelhető, így a végeredmény még krémesebb, nem annyira száraz […]
A vöröshagymát kockára vágjuk, a májjal felaprítva együtt megpirítjuk. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Csirkemellbe bele töltjük, baconnel körbe tekerjük. Serpenyőben, ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát tisztítsd meg jó alaposan, darabold egységes méretű részekre. A vajat olvaszd fel serpenyőben, majd párold meg rajta a gombát, ha szükséges, akkor egy kis vizet is önts al...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, és feloldom benne a cukrot, felfuttatom benne az élesztőt. Robotgéppel, vagy jó erős karokkal hozzákeverem a lisztet, és a sót, majd addig dagasztom, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűés estére a pulton hagyjuk állni. Én egy kelesztő tálba szoktam hagyni, aminek a tetejét nem zárom rá, csak ráteszem. De aki jobban érzi magát tőle, ha az öregtésztát összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű