-80 g csokipuding
- 6 dl tej
- 50 g cukor ( 5 dkg )
-1 db rumaroma
- 50 g margarin ( 5 dkg )
--200 g babapiskóta ( 20 dkg )
-10 dkg magozott meggy lehet kompot is
Először az őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral.
- A babapiskótákat eltörjük ketté. { kb. 100 g -ot }
A tejben sűrűre főzzük a pudingot, cukrot, rumaromát, margarint +a
magozott meggyet is belekeverjük. picit hagyjuk hűlni
--a forma aljára öntünk épp ,hogy befedje az alját, rárakosgatjuk a
piskóta darabokat összevissza, megint öntünk a pudingból annyit ,hogy a piskótát befedje
-. Így folytatjuk míg a pudingunk el nem fogy akkor a tetejét kirakjuk egész piskótával. Mehet a hűtőbe dermedni
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzikkadt, karikára vágott kifliket megáztatunk vaníliás cukorral ízesített, felhevített tejben. Megvárjuk, amíg a kiflik teleisszák magukat. Kivajazott tepsibe leterítünk egy réteg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, ide tesszük a tojássárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Gyors mozdulattal össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkézi mixerrel a túró+ porcukrot összekeverjük -fokozatosan bel a tejet +olajat -ezután már kézzel dolgozzuk bele a sütőporos lisztet+ pici sót -enyhén liszteztt felületen kinyúj...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű