Piskóta
-4 tojás
-20 dkg cukor
-20 dkg liszt
-8 kanál viz
-10 dkg darált dió
-kis kanál szódabikarbóna
Krém
5 dl tej | 20 dkg kristálycukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 25 dkg vaj/margarin
Diszités ....mindenki fantáziájára van bizva ....tejszinhab,dió darabok ,diógerezdek vagy gyümölcs
A piskótához
A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 4 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a
-a tojások fehérjét felverjük a 4 kanál vizzel és óvatosan a masszához keverjük
-kikent kilisztezett vagy sütőpapirral bélelt kb.22 cm átmérőjü .tortaformába simitjuk
előmelegitett sütőben 160 fokra előmelegitett sütőben kb.40 perc alatt készre sütjük ( tűpróbáig )
2.. Ha kihűlt, vízszintesen ketté vágjuk.
3. A karamellpudinghoz forrásig melegítünk 4 dl tejet.
A cukor felét sötétbarnára karamellizáljuk egy magas falú edényben, majd folyamatos kevergetés mellett (a tűzről levéve) hozzákeverjük a forró tejet.
Hozzáadjuk a maradék cukrot is, újra forraljuk, végül besűrítjük a maradék tejben elkevert vaníliás pudingporral.
Ha kihűlt, habosra keverjük a nagyon puha vajjal /// margarinnal
. A krémmel összetöltjük a tortát úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Hűtőszekrényben dermesztjük
A képen lévő tortácskát diszitettem felvert tejszinhabbal és mivel volt itthon eper az is került rá .
https://receptneked.hu/palacsintak/csodapalacsinta/
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézKrém: 3 e.k. liszt, 3 dl tej felfőzzük, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor kikeverjük, 1/2 mandula aromát hozzáadjuk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük a tejbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű