--75 dkg finomliszt
--3 dkg élesztő
--2 késhegynyi szódabikarbóna
--1 1/2 csapott evőkanál só
--2,1/2 dl langyos víz
--3 dl natúr joghurt
--a TÖLTELÉKHEZ
-- 20 dkg reszelt sajt
--a sütéshez:
--5 dl étolaj
--a TÁLALÁSHOZ
--2-3 dl tejföl
---sajt ízlés szerint
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát,
-az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk. -----
Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk belőle ( ebből 13 darab lesz )
--és jól kihúzkodjuk, a közepébe reszelt sajtot teszünk.
-Alulról felülre, jobbról balra hajtva becsomagoljuk, és 10 percig így állni hagyjuk.
--Olajos kézzel lángos formára szét húzogatjuk és felhevített olajban kisütjük
-. (Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül.) Papírtörlőre szedjük, hogy az olajat felszívja.
--Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
--Akik szeretik fokhagymával is megkenhetik.
A hozzávalókat összekeverjük , kiskanálnyi gombócokat formázunk belőle és lisztbe forgatjuk. Forrásban lévő levesbe kifőzzük míg a leves tetejére nem jön fel, akkor főtt meg .
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Huszonöt dkg friss, áttört tehéntúrót elkeverünk egy csésze tejjel (vagy tejszínnel), 10 dkg darált dióval, 10 dkg porcukorral, 1/2 csomag vaníliás cukorral és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGolyókhoz: A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyj...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA száraz, majd a nedves összetevőket is összekeverjük. Egy jó sűrű palacsinta masszához hasonlít a tészta állaga. A vajjal megkent gofri sütőbe adagoljuk és kb. 6-8 perc alatt kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű