50 dkg liszt
-1 sütőpor
-20 dkg kristálycukor
-2 cs. vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- csipet só
- 2 tojás
Töltelék
-60-70 dkg friss eper
-4 púpos evőkanál étkezési keményítő
-1/2 citrom leve és reszelt héja
-10 evőkanál kristálycukor
-Tálaláskor
porcukor ,eper
- tálba mérjük a lisztet + a kétféle cukrot + sütőport +sót
-rákockázzuk a hideg vajat késsel ,morzsalékosra vagdossuk az egészet majd hozzáadjuk a tojásokat
-kézzel ,,vizes homok ,,állagúra morzsoljuk
-- sütőpapírral kibélelt tepsibe beleszórjuk a tészta felét majd tenyérrel lenyomkodjuk
--az epret alaposan megmossuk,
-konyhai papírtörlővel leitatjuk,róla a felesleges vizet,majd csumázás után késsel feldaraboljuk
-rászórjuk a cukrot,az étkezési keményítőt,ízesítjük a citromlével és a citrom reszelt héjával
--az epertölteléket a tepsiben lévő tésztára halmozzuk és elosztjuk rajta egyenletesen
- a tésztaalap másik felét ráreszeljük az epertöltelék tetejére
-- előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt ropogósra sütjük
-langyosra kihűtjük ,majd felkockázzuk
-porcukorral megszórva ,eperrel díszítve tálaljuk
A tejet, olajat, tojást gépi habverővel kicsit összekeverjük, aztán hozzátesszük 8 kanál lisztet, 5 kanál cukrot és fél sütőport. Ez az alap, aztán attól függ, milyen ízt akarunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat, közben keverjük. A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjü...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA rizst egy lábasba öntjük, és hozzáadjuk a vizet. A tökéletes végeredményért szerintem érdemes rizottó rizst (pl. arborio fajtát) használni, ez ugyanis egy csomó keményítőt enged...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKisütjük a palacsintákat, majd cukrozott kakaóporral megszórjuk, és feltekerjük. Kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Egy jénai tálat folpack fóliával kibélelünk. Az alját és...
Elkészítési idő: 1 óra+ hűtés Nehézség: Közepes