50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,8-3 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája
A töltelékhez
sárgabaracklekvár
A tetejére
porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.
A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk
1. A cukrot, a tojássárgájákat, a mézet, a tejet, a zsiradékot egy mely tálba tesszük, a turmix gép habverőjével jól összekeverjük, közben hozzá adjuk a sütőport és a lisztet, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a margarint a vaníliacukorral, a porcukorral, a sütőporos liszttel szétmorzsoljuk. Majd hozzáadjuk a tojást, addig gyúrjuk, amíg összeáll. A tésztát kinyújtjuk, majd t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejbe beletesszük a rizst és a vaníliás cukrot, cukrot, majd puhára főzzük. 6-7 db sárgabarackot összeturmixolunk és a forró rizshez keverjük. 3-4 ek vízzel kikeverjük a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHagyja a sütőben 180 ° C- Magyarázza két lapot sütőpapírral. Feleannyi csokoládét kis darabokra. Elolvad a csokoládé gőz fölött, és hagyjuk kihűlni. Egy tálban kever...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű