-2 cs vanília ízű főző pudingpor
--6 dl tej
--7 ek kristály cukor
--2 tojássárgája
--2 dl habtejszín(cukrászhab) Hulala
--kb. 8 marék puffasztott rizsszemek
- házi szilvalekvár (folyósabb)
-3 dl habtejszín (cukrászhab)Hulala
-csokoládé (reszelt)
-őszibarack kompot
-A 1 dl tejben a pudingport, a cukrot, és a tojássárgákat csomómentesen elkeverjük.
-Utána a maradék 5 dl tejet és a 2 dl habtejszínt egy lábosba beleöntjük és hozzá keverjük a pudingos-cukros-tojássárgás keveréket.
--Folytonos kevergetéssel sűrű pudinggá főzzük. Félre tesszük hűlni, de egyből /még forrón/ belekeverjük a puffasztott rizsszemeket.
Közben a 3 dl habtejszínt felverjük kemény habbá és csillagcsőrű habzsákba töltjük.
--A poharakba belekanalazzuk a már kihűlt rizspudingot, /de ne töltsük tele/ majd mindegyikre egy evőkanál szilvalekvárt teszünk rá, és a habzsákba töltött habbal díszítjük.
--Végül pedig a habot megszórjuk reszelt csokival,( és még őszibarack kompóttal is díszítjük a tetejét.
A sütőt előmelegítjük 175 C-ra. A lisztet, a sütőport, a barna cukrot, 1 tk fahéjjal és a gyömbérrel egy tálban összekeverjük. Egy másik edényben a tojásokat, az...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítést lásd részletesen a videó linkenhttps://www.instagram.com/hagymalekvar https://www.facebook.com/hagymalekvar
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgáját a cukorral és a folyékony margarinnal habosra kikeverem. 2. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd a sárgájához adom. 3. A lisztbe vegyít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. 2. Három egyenlő részre osztjuk, és folpackba csomagolva 2 órán át pihentetjük a hűtőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű