250-300 g darált keksz
-10 dkg puha vaj
-5 dkg porcukor
-2 csapott kanál kakaó
-2 evőkanál rum
-3-4 evőkanál tej
-10 -12 darab négyzet alakú keksz
KRÉM
-2 dl habtejszin
-1 csomag habfixáló
-1 csomag vaniliás pudingpor
-3 -4 evőkanál cukor
-4 dl tej
-2-3 banán vagy 25 dkg más gyümölcs ( málna.szeder,meggy ,ananász )
TETEJÉRE
-10 dkg étcsoki
-1 evőkanál olaj
a darált kekszet összegyúrjuk a hozzávalókkal utoljára a tejet
-őzgerinc formát kibélelünk fóliával úgy ,hogy lelógjon
-a keksz masszával egyenletesen körbe tapasszuk az őzgerinc oldalát is
-Elkészitjük a krémet ....megfőzzük a pudingot ( hideg vízbe állítjuk úgy nem bőrödzik be )
-kevergetjük ,hogy kihüljön
-A habtejszint felverjük + a habfixáló
-a kihült krémhez keverjük
-az őzgerinc formába a kekszre simitjuk a fele krémet
-ráhelyezzük a banánokat
-a krém másik felével betakarjuk
-a krém tetejét sorba kirakjuk a kekszekkel
-a fóliával betakarjuk
-hűtőbe rakjuk (ha lehet egy éjszakára)
-másnap kiboritjuk egy lapos tálra
-a csokit gőz felett olvasszuk és bevonjuk vele a desszertet
-újból a hűtőbe tesszük 40-50- percig
forró vízbe mártott késsel szeleteljük
A tészta hozzávalóit kikeverjük. eleinte elég morzsalékos, de amint a méz elolvad, szépen lehet majd nyújtani. 2 lapot sütünk belőle. A 3 csomag pudingport 9 dl tejben 3 tojás s...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojást és a cukrot és a puha vajat habosra keverem. A kimért lisztben elkeverem a sütőport, majd a tojásos sütőporos résszel is elkeverem. Hozzáadom a daráltdiót, ezt i...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKibélelünk dupla réteg sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű, kör alakú tortaformát. A sajttortaalaphoz egy nagy tálba tesszük a hozzávalókat, simára keverjük a merülőmixerrel, és az el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolákat áztassuk a rumba. Az élesztőt egy kevés cukorral futtassuk fel langyos tejben. Meleg helyen 10-15 percig kelesszük. A maradék cukrot, a zsírt és a többi hozzávalót...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes