-375 dkg fodros kocka száraztészta
-3 pohár kefir (3x150 g-os)
-1,5 pohár tejföl (225 g)
-225 dkg kristálycukor
- 4 tojás
-2 csomag vaníliás cukor
-10 dkg mazsola
-225 dkg olvasztott vaj
-7,5 dl tej
-A tepsit kikenjük vékonyan vajjal és beleszórjuk a száraztésztát - elegyengetjük.
--Az olvasztott vajat beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük fakanállal.
-Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a kefirt, tejfölt, cukrokat, mellyel szintén simára keverjük. Felengedjük a tejjel.
-A masszát a tésztára/tepsibe öntjük - a megmosott mazsolát egyenletesen szétszórjuk a tetején.
--Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 35 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 150 fokra és így sütjük tovább még 10-15 percig.
--langyosan a legfinomabb, de bevallom, nekem hidegen jobban ízlett -
-Aki szereti a tetejét megszórhatja porcukorral
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgáját is. A lisztet, a darát diót, a sütőport elkeverjük, és lazán bel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA mandulát egy késes aprítóban durvára daráljuk. A cukrot, a glükózszirupot vagy mézet és a vizet egy lábasban 118 fokig melegítjük. Elég gyorsan elérjük ezt a hőfokot. Ez az a hő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa kristálycukrot használunk együtt daráljuk le a mákkal! Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kettőt mákkal, kettőt dióval megtöltünk, felcsavarjuk majd egymás mellé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a margarint a vaníliacukorral, a porcukorral, a sütőporos liszttel szétmorzsoljuk. Majd hozzáadjuk a tojást, addig gyúrjuk, amíg összeáll. A tésztát kinyújtjuk, majd t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes