40 dkg liszt
-10 dkg zsír
-15 dkg margarin
-2 dkg élesztő
-2-3- kanál tejföl
-csipet só
-vaniliás porcukor
az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk
-a zsirt + margarint elmorzsoljuk a lisztben
-bele a felfuttatott élesztő + a tejfölt + csipet só
-jól összedolgozzuk
-kinyújtjuk jó vékonyra és kiszabjuk a kifliket
( én kerekre szabtam és formáztam kifli formára is és kagyló formára is -
-igaz nem kifli formáju de nekem tetszett ez az eljárás, hogy a középében a lekvár ,ráhajtottam egyik szélét a másikra és villával zártam le körbe -körbe nyomkodva ...( igy biztos nem folyik ki a lekvár ..inkább kagylóra hasonlit
-miután megsült még melegen vaniliás porcukorral jól megszorjuk
A tepsit (20x 30 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A mogyorót a morzsával, és a sütőporral jól elk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes3 tojás sárgáját 3 teáskanál cukorral kikeverni. Hozzákeverni 25 dkg Mascarpone-t. 3 tojás fehérjét 4 teáskanál cukorral felverni, majd az egészet összekeverni. 2 csésze kávét pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket. 5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni. Ezután bambuszrostlisztes felületen kb. 0,5 cm vasta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadunk először csak kb. 12 dkg tejfölt, rászitáljuk a lisztet és elkezdjük összegyúrni. Valószínű, hogy ekkor még ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű