-1 -2 db cukkini
1 csokor kapor (friss)
-1-2 teáskanál só
-1 evőkanál kristálycukor
-3 evőkanál búzaliszt (BL55)
-250 -300 ml főzőtejszín
-1-2 kanál ecet
--A cukkinit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. -----Egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
--A kaprot apróra vágjuk, és a cukkinihoz adjuk. Megsózzuk, majd puhára főzzük.
--Egy edényben összekeverjük a főzőtejszínt a liszttel, majd a cukkini forró főzőlevéből is kanalazunk hozzá.
- Alaposan elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a cukkinihoz adjuk.az ecetet is
Elkészítés A sütőt előmelegítem 220 fokra. A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat felezem, negyedelem. Az egy deci olajat el keverek egy teáskanál curry-vel, fél teáskanál s...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olajból és a lisztből világos rántást készítek, majd belenyomom a fokhagymát, és delikáttal fűszerezem A tejet felforralom, és a rántáshoz öntöm az üveges zöldbab levével tov...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA borsót (lehet fagyos is) egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt/cukkinit legyalulom, besózom, a vöröshagymát üvegesre párolom, majd félreveszem a tűzről, megszórom kevés őrölt pirospaprikával ráteszem a kinyomkodott tököt és üvegesre pá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű